20
Sâm, Apr

sursa foto: prosport.ro

Eveniment

Jucătoarea canadiană de origine română Bianca Andreescu a reușit, în această noapte, o performanță ieșită din comun. Aflată pe locul 60 WTA înaintea turneului de tenis Indian Wells 2019, unde a ajuns grație unui wildcard, Bianca s-a calificat în finala competiției.

Andreescu a învins-o pe ucraineanca Elina Svitolina, nr. 6 WTA. A fost o partidă al cărei rezultat a fost stabilit în setul decisiv: 6-3, 2-6, 6-4 pentru Bianca Andreescu, după două ore și 12 minute de joc.

Site-ul WTA compară parcursul Biancăi de la Indian Wells cu o „cursă a Cenușăresei”. Andreescu este prima jucătoare care ajunge într-o finală la Indian Wells, turneu de categoria Premier Mandatory, ca beneficiară a unui wildcard. Jucătoarea de numai 18 ani va juca finala cu mult mai experimentata Angelique Kerber, nr. 8 WTA. Kerber a învins-o, în această dimineață, pe Belinda Bencic, scor 6-4, 6-2.

„Este cea mai mare zi a celor 18 ani ai tăi și noi toți am luat parte la ea. Ce se întâmplă?” a întrebat-o reporterul pe Bianca Andreescu la interviul de pe teren. Încă sub imperiul emoției, Bianca Andreescu a avut nevoie de câteva secunde să se adune și apoi a vorbit despre visul incredibil pe care îl trăiește de o săptămână. Și-a recăpătat vocea fermă și a mulțumit spectatorilor care au venit să o vadă și să o susțină. Întrebată dacă în exercițiile ei de meditație pe care a mărturisea că le face a vizualizat această victorie, Bianca Andreescu a izbucnit în râs și a spus sincer că probabil că da, dar nu mai știe. A explicat că atunci când face aceste exerciții, se vede pe ea câștigând. Întrebată cui îi datorează acest parcurs de vis, Bianca a mulțumit antrenorului, echipei, părinților, prietenilor, încât reporterul a remarcat glumind că pare un discurs de câștigare a unui Oscar, notează digi24.ro.

Finala turneului Indian Wells le aduce față în față pe Andreescu și Kerber. În aceste condiții, reprezentanta Germaniei o poate scoate pe Simona Halep în afara podiumului mondial.

Dacă va câștiga trofeul, Kerber va fi noul număr 3 WTA, iar Halep va coborî pe poziția cu numărul 4. Înaintea acestui turneu, Halep era pe locul 2 în lume, cu șanse mari de a reveni în fotoliul de lider Mondial, dar a fost învinsă de Marketa Vondrousova, 19 ani, locul 61 WTA, scor 2-6, 6-3, 2-6, în ,,optimile” de la Indian Wells.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: