20
Sâm, Apr

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Totul s-a întâmplat aseară, puțin după ora 19.00. ,,Polițiștii din cadrul Secției 3 Poliție Rurală Voila au depistat în trafic, pe raza localității Veneția de Sus, un bărbat, de 35 ani, care conducea un autoturism în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0.62 mg/l alcool pur. În consecință, acesta a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Conducătorului auto i-au fost solicitate, pentru control, documentele personale, dar acesta a declarat faptul că nu le are asupra sa. Întrucât domiciliul conducătorului auto este situat pe traseul de deplasare către unitatea medicală, polițiștii  au oprit în fața locuinței acestuia pentru ca soția să-i înmâneze actele.

În timp ce staționau, din curtea imobilului au ieșit doi bărbați, rude ale conducătorului auto, care au încercat să-l scoată pe acesta din autospeciala de poliție, amenințând cu acte de violență organele de poliție.

Având în vedere faptul că bărbații care ieșiseră din curtea imobilului erau recalcitranți, unul dintre polițiști a executat un foc de avertisment în plan vertical cu arma din dotare, după care, împreună cu bărbatul de 35 ani s-au deplasat către unitatea medicală.

În cauză s-au întocmit dosare penale în care se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și ”ultraj”, instrumentate sub coordonarea unității de parchet competente în care se vor propune soluții legale la finalizarea verificărilor”, se precizează într-un comunicat al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: