25
Joi, Apr

Eveniment

Sute de săceleni, care locuiesc în zona străzii Amurgului, beau apă nepotabilă de la un izvor din zonă.

 

Rezultatele analizelor de laborator efectuate după ce specialiștii Direcției de Sănătate Publică din Brașov au ridicat probe de apă, confirmă negru pe alb că apa nu este bună de băut. O adresă întocmită în acest sens a fost trimisă, astăzi, la Primăria din Săcele, pentru a fi luate, de urgență, măsuri. Deși documentul se afla în interiorul instituției, niciun oficial nu mai era la serviciu. Asta deși programul nu se încheiase.

Așadar, de la Primăria Săcele, dezinteres total pentru sute de localnici în problema apei. Și asta nu e tot! Oamenii nu pot să încheie contracte de furnizare cu Compania Apa din cauză că imobilele situate în zona străzii Amurgului din Săcele sunt construite ilegal și, astfel, nu se pot încheia niciun fel de contracte cu furnizorii de utilități.

În problema apei nepotabile, și nu numai, reporterii Brașov TV îi cer public primarului municipiului Săcele, Virgil, Popa, vădit dezinteresat, să ia măsuri atât în ceea ce privește locuințele construite ilegal în municipiul pe care îl păstorește, cât și în ceea ce privește identificarea sursei de apă potabilă pentru sutele de persoane din cartierul Gârcini, aflate în real impas.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: