20
Sâm, Apr

Eveniment

Ancheta jurnalistică Brașov TV care a scos la iveală, la începutul lunii martie, cazul șocant al unui copil de 5 ani pe care educatoarea l-ar fi sechestrat în debaraua Grădiniței numărul 23 din Brașov, cu ușa încuiată și cu lumina stinsă, nu rămâne fără urmări.

La scurt timp după difuzarea materialului de presă pe 5 martie 2019, polițiștii și procurorii brașoveni s-au autosesizat și au deschis dosar penal, fiind în atenția anchetatorilor atât educatoarea repartizată la clasa în care era copilul de 5 ani, cât și directoarea grădiniței. Aceasta din urmă, deși știa, a ales să țină totul sub tăcere.

Inițial, potrivit procedurii, urmărirea penală în dosar a fost deschisă ,,in rem” (pentru faptă și nu pe persoană) sub aspectul săvârșirii infracțiunii de purtare abuzivă.

După o lună în care polițiștii și procurorii au strâns probe și au făcut audieri, oamenii legii au decis să înceapă urmărirea penală atât împotriva educatoarei de la Grădinița numărul 23 din Brașov, cât și împotriva directoarei unității de învățământ.

Educatoarea implicată, care a demisionat la scurt timp după izbucnirea scandalului, este urmărită penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal, iar directoarea Grădiniței numărul 23 este urmărită penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de omisiunea sesizării organelor judiciare, au explicat, pentru brasovtv.com, surse judiciare.

Inculpatele beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentințele definitive.

Reporterii Brașov TV vă vor ține în continuare la curent cu derularea anchetei penale începute în acest caz.

Detalii despre acest caz găsiți AICI.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: