29
Vin, Mar

sursa foto: I.P.J. Brașov

Eveniment

Polițiștii brașoveni au organizat o acțiune care a vizat reducerea victimizării prin accidente rutiere în care sunt implicate autovehicule destinate transporturilor rutiere publice de persoane în regim taxi și de închiriere.

 

,,Acțiunea a vizat impunerea unui climat de ordine și liniște publică, de siguranță a cetățeanului, prevenirea şi combaterea fenomenului infracţional, identificarea şi contracararea acţiunilor elementelor care atentează la viaţa, libertatea, sănătatea şi integritatea persoanelor, a proprietăţii private şi publice, prin efectuarea controlului autovehiculelor în vederea depistării obiectelor periculoase (cuțit, pumnal, box, șiș, castel ori a altor asemenea obiecte fabricate sau confecționate anume pentru tăiere, împungere sau lovire), substanțelor interzise, armelor letale și neletale.   

În cadrul acțiunii s-a urmărit respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport public de persoane în regim de taxi, circulația pe drumurile publice, transporturilor de substanțe și produse accizabile.

Principalele aspectele urmărite  în cadrul acțiunii au fost:

legalitatea tipului de transport, sub aspectul autorizării, efectuat prin curse în regim de taxi;

deţinerea documentelor necesare efectuării transportului public de persoane în regim de taxi de către operator şi de conducătorul auto;

verificarea respectării prevederilor Legii 38/2003 actualizată;

respectarea capacităţii maxime de încărcare ale autovehiculelor autorizate „TAXI”, avându-se în vedere și situaţiile în care sunt transportate obiecte sau bagaje;

verificarea inspecției tehnice periodice a autovehiculului și asigurării RCA;

testarea alcoolscop a tuturor conducătorilor de autovehicule care efectuează acest gen de transport;

verificarea identității persoanelor transportate;

creșterea vizibilității poliției, prin prezenţa lucrătorilor pe drumurile publice și întărirea autorității polițienești;

verificarea autovehiculelor de transport marfă, sub aspectul legalității bunurilor transportate, în special a produselor accizabile (tutun și alcool), dar și a celorlalte mărfuri;

controlul autoturismelor în spațiile destinate transportului bagajelor, în scopul identificării provenienței eventualelor bunuri transportate ilicit.

La acțiune au participat 51 polițiști care au constatat și aplicat 27 sancțiuni contravenționale, dintre care 16 pentru nerespectarea O.U.G. nr. 195/2002 R privind circulația pe drumurile publice și 11 la Legea 38/2003 privind transportul în regim de taxi și în regim de închiriere, valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de aproximativ 5.300 lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii polițiștii au retras un certificat de înmatriculare și au reținut 2 permise de conducere pentru conducători auto aflați sub influența băuturilor alcoolice (dintre care unul aparținea unui bărbat care conducea un autoturism ce funcționa în regim de taxi)”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: