28
Joi, Mar

sursa foto: news.ro

Eveniment

Liderii PSD se reunesc, astăzi, în şedinţa Comitetului Executiv care ar putea decide retragerea sprijinului politic pentru Tudorel Toader. Printre numele vehiculate pentru preluarea portofoliului Justiţiei după debarcarea lui toader sunt cele ale lui Eugen Nicolicea, Robert Cazanciuc şi Şerban Nicolae.

Ședinţa este programată la ora 12.00, la Parlament. Liderii PSD urmează să decidă asupra remanierii Rovanei Plumb şi a Nataliei Intotero, care candidează la alegerile parlamentare.

Însă principala miză a şedinţei este legată de soarta lui Tudorel Toader în fruntea Ministerului Justiţiei, criticat în ultima perioadă de tot mai multe voci din partid şi chiar de Liviu Dragnea.

”Am avut un respect foarte mare pentru Tudorel Toader, am şi acum, dar a greşit foarte mult. Ca membru al unui Guvern asumat de un partid mare, într-o perioadă destul de agitată exact din motivele astea false, nu poţi să te joci cu aşa ceva. Aici este vorba despre o responsabilitate foarte mare pe care trebuie să ţi-o asumi şi nu poţi să enunţi ceva după care să te joci cu enunţul, mai ales că sunt foarte sensibile. Asta este cea mai mare supărare. Nu are nimeni ceva cu domnul Toader personal, ba dimpotrivă, îi respect pregătirea. Nu discut altceva. Asta este marea supărare şi nu are rost să o ascund.  Am spus-o şi dumnealui, am spus-o foarte cinstit şi fără patimă, fără ceartă”, a declarat, săptămâna trecută, la Antena 3, liderul PSD, Liviu Dragnea.

Întrebat dacă doar ministrul Justiţiei este vinovat pentru lipsa ordonanţelor, având în vedere că ele sunt adoptate de Guvern, Dragnea a spus: ”Nu am de unde să ştiu. Eu ce ştiu este că doamna prim-ministru a zis că le adoptă, că adopte ce-i trimite ministrul Justiţiei. Asta ştiu eu. Alte speculaţii nu pot să fac”.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, marţi, la Parlament, că mâine va fi ministru şi că va ţine cont de ceea ce scrie în Monitorul Oficial, iar răspunzând întrebărilor jurnaliştilor a spus că „şi de ar fi demisie tot trebuie decretul preşedintelui de revocare”.

„Mâine voi fi ministru. Voi fi ministru până când în Monitorul Oficial apare un nou ministru. Voi ţine cont de ceea ce va scrie în Monitorul Oficial. Eu plec de la minister când văd în Monitorul Oficial că X e ministru”, a declarat Toader.

Răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, ministrul Justiţiei a precizat: „Şi de ar fi demisie tot trebuie decretul preşedintelui de revocare, deci reperul fix, obiectiv şi juridic este Monitorul Oficial”.

Tudorel Toader a mai făcut astfel de declaraţii în ultima perioadă, dând de înţeles că nu va demisiona, ci va aştapta să fie demis.

În mai multe rânduri, Liviu Dragnea a spus că remanierea este atributul premierului, însă Viorica Dăncilă a susţinut că aşteaptă decizia partidului.

În acest condiţii, liderii PSD au lansat varianta ridicării sprijinului politic pentru Tudorel Toader, ceea ce ar trebui să determine eliberarea din funcţie a acestuia de către premier. 

Tot astăzi, în Senat va fi dezbătută moţiunea simplă a opoziţiei împotriva lui Toader, amânată deja de trei ori, notează news.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: