28
Joi, Mar

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

O instanță a Tribunalului Brașov a decis, astăzi, să amâne cu 5 zile pronunțarea cu privire la cererile și excepțiile invocate de inculpații din dosarul în care fostul primar al Ghimbavului, Dorel Toma, a fost trimis în judecată de procurorii DNA Brașov, alături de alte persoane, pentru fapte de corupție.

Mai exact, judecătorul de Cameră Preliminară va pronunța, pe 22 aprilie, o sentință prin care se va decide dacă începe sau nu judecata pe fond a cauzei.

În acest timp, potrivit unei hotărâri a Curții de Apel Brașov, pronunțată pe 8 martie 2019, Dorel Toma nu are voie să conducă Primăria din Ghimbav. Măsura poate fi modificată doar printr-o altă hotărâre pronunțată de judecători.

Fostul primar al Ghimbavului, Dorel Toma, fosta contabilă a acestuia, șefa unei firme din Ghimbav și doi afaceriști din sudul țării au fost trimiși în judecată, anul trecut, de procurorii DNA Brașov, pentru fapte de corupție.

În dosarul penal deschis în acest caz sunt vizate contracte ilegale de achiziții în domeniul amenajărilor urbane, încheiate de foști responsabili ai Primăriei din Ghimbav. Prejudiciul depășește 18 milioane de lei.

Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: