29
Vin, Mar

sursa foto: realitatea.net

Eveniment

CCR a decis, vineri, amânarea deciziei privind completurile specializate.

Termenul stabilit este 20 mai, ziua în care a fost stabilit un nou termen în dosarul lui Liviu Dragnea.

,,În ziua de 19 aprilie 2019, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul dispozițiilor art.146 lit.e) din Constituție și ale art.11 alin.(1) pct.A lit.e), precum și ale art.34, art.35 și art.36 din Legea nr.47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, a reluat deliberările asupra cererii formulate de președintele Camerei Deputaților de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională dintre Înalta Curte de Casație și Justiție, pe de o parte, și Parlamentul României, pe de altă parte, constând, în esență, în refuzul explicit al Înaltei Curți de Casație și Justiție de a aplica o lege adoptată de Parlament şi a dispus amânarea pronunţării pentru data de 20 mai 2019", transmite CCR.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Curtea Constituţională a României ar putea pronunţa, astăzi, decizia asupra sesizării privind un posibil conflict juridic între Parlament şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pe tema completurilor specializate în corupţie.

Curtea Constituțională reia dezbaterea în cazul sesizării depuse de Florin Iordache cu privire la completurile de trei judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

O decizie favorabilă privind conflictul instituțional între Parlament și Curtea Supremă l-ar scăpa pe Liviu Dragnea de ambele dosare deschise pe numele său și ar arunca în aer sute de decizii de condamnare în dosare de corupție.

Discuțiile de la CCR privind sesizarea depusă de Florin Iordache au fost amânate deja de două ori, conform Realitatea TV.

În fața Curții Constituționale, Florin Iordache, cel care a depus sesizarea la CCR în perioada în care l-a înlocuit pe Liviu Dragnea la șefia Camerei, acuză Înalta Curte că a încălcat legea când a constituit completurile de trei pentru că nu erau specializate pe infracțiuni de corupție.

De cealaltă parte, Cristina Tarcea, șefa Înaltei Curți de Casație și Justiție, l-a contrazis pe fostul ministru al Justiției, vinovat de OUG 13, și a spus că toate completurile sunt specializate pe anticorupție. Tarcea a desființat sesizarea lui Iordache și spune că a fost făcută cu încălcarea voinţei Curţii Constituţionale.

La sfârșitul lunii trecute, Florin Iordache, în calitate de președinte delegat al Camerei Deputaților, a sesizat CCR pentru soluționarea unui presupus conflict între Parlament și Înalta Curte privind inexistența completurilor de 3 judecători, specializate pe corupție. Dragnea, cel care trebuia să facă sesizarea, se afla în acele zile în spital, pentru investigații.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: