20
Sâm, Apr

Eveniment

Scenele s-au petrecut astăzi, când un cetățean iordanian, reținut de procurorii D.I.I.C.O.T. Brașov sub acuzația de ,,trafic de persoane”, a fost dus la instanță pentru analizarea propunerii de arestare.

Cameramanul Brașov TV a fost îmbrâncit de o rudă a inculpatului, care l-a împiedicat să-și facă meseria. Jandarmii au intervenit prompt, iar principalul suspect a fost dus în sala de ședință. Procurorii D.I.I.C.O.T. Brașov au propus arestarea bărbatului. Iordanianul este bănuit că a transportat-o şi a cazat-o pe o tânără, succesiv, în Spania, Suedia şi Franţa, unde fata a fost obligată să se prostitueze. După deliberare, un judecător de drepturi și libertăți a decis să nu emită mandat, ci să instituie măsura controlului judiciar în cazul iordanianului. Acesta, după aflarea soluției, a părăsit sala de ședință, a ajuns în curtea instituției și a făcut semne obscene la adresa cameramanului Brașov TV, până să fie urcat în mașina Poliției Brașov din cauză că, la acel moment, se afla în stare de reținere.

Atât cetățeanul iordanian bănuit de comiterea infracțiunii de trafic de persoane, cât și procurorii D.I.I.C.O.T. Brașov au depus contestații împotriva deciziei Tribunalului de a institui, în cazul inculpatului, măsura controlului judiciar.

Cetățeanul iordanian beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: