21
Sâm, Sep

sursa foto: antena3.ro

Eveniment

Emoțiile continuă pentru primarul Brașovului, George Scripcaru.

 

Edilul va afla abia pe 27 mai prima sentință în dosarul penal în care este judecat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, și participație improprie la abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine sau pentru altul folos necuvenit.

Instanța, după 6 amânări, a luat și luni, 13.05.2019, o decizie similară, aceea de a amâna decizia penală până pe 27 mai 2019. Atunci, magistratul de ședință va pronunța o sentință care va fi și motivată.

În același dosar, alături de George Scripcaru este trimis în judecată și fostul director al R.A.T. Brașov, Cristian Radu, pus sub acuzare și trimis în judecată pentru abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

Inculpații au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție în noiembrie 2016, informează un comunicat al DNA, remis presei.

Procurorii spun că, în perioada 2007 – 2015, George Scripcaru și-a exercitat influența supra directorului Regiei Autonome de Transport (R.A.T.) Brașov și l-a determinat să-și încalce atribuțiile de serviciu și să cumpere succesiv, pe parcursul celor nouă ani, patru autoturisme marca Skoda Superb ce au fost puse ulterior, în mod formal, la dispoziția primăriei.

Scopurile urmărite de edil au fost obținerea unor foloase necuvenite pentru sine, constând în folosința exclusivă a mașinilor respective, dar și neplata costurilor pentru întreținerea sau utilizarea acestora, mai arată procurorii DNA.

Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.