26
Vin, Apr

sursa foto: stiri.tvr.ro

Eveniment

Preşedintele Klaus Iohannis conduce în preferinţele electoratului pentru alegerile prezidenţiale, conform Barometrului de opinie publică al Academiei Române realizat de INSCOP Research, în perioada 12 aprilie - 3 mai.

Totodată, el se află pe prima poziţie şi în topul încrederii în personalităţile politice, fiind urmat de Gabriela Firea şi Victor Ponta.

,,Rugaţi să indice cu cine ar fi înclinaţi să voteze la alegerile prezidenţiale din acest an, 31,3% dintre cei chestionaţi îl aleg pe Klaus Iohannis (PNL), 12,3% pe Călin Popescu Tăriceanu (ALDE), 9,8% pe Liviu Dragnea (PSD), 6,8% pe Dacian Cioloş (USR si PLUS), 4,5% pe Corina Creţu (Pro Romania), 2,2% pe Kelemen Hunor (UDMR), 1,5% alt candidat. 20% declară că nu sunt hotarâţi, 7,1% că nu vor merge la vot, iar 4,5%  nu ştiu sau nu răspund", se arată într-un comunicat de presă transmis, marţi, de INSCOP și citat de news.ro.

Astfel, din totalul opţiunilor de vot exprimate, Klaus Iohannis (PNL) beneficiază de o intenţie de vot de 45,8%, Călin Popescu Tăriceanu (ALDE) de 18,0%, iar Liviu Dragnea (PSD) de 14,3%. Ei sunt urmaţi de Dacian Cioloş (USR si PLUS) cu 9,9%, Corina Creţu (Pro Romania) cu 6,5%, Kelemen Hunor (UDMR) cu 3,2%, alt candidat cu 2,2%.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: