19
Vin, Apr

Eveniment

Încă un pas important, s-a făcut, în realizarea aeroportului internațional Brașov-Ghimbav.

Astăzi, președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea a anunțat finalizarea procedurii de licitație pentru terminal. Constructorii au dat dovadă de un interes major pentru a realiza terminalul aeroportului. Astfel patru operatori economici au ofertat proiectarea și execuția terminalului, a cărei valoare toatală estimată a fost de 184.671.650 lei.

Întrebat dacă există suficienți bani pentru realizarea aeroportului, Adrian Veștea a fost optimist și este convins că va avea parte de tot sprijinul.

Planurile Terminalului de pasageri va avea o suprafață de 11.780 mp (subsol, parter, etaj) la care se adaugă o suprafață de 510 mp, reprezentând terase construite deschise și acoperite în afara perimetrului construit.

Terminalul va fi dotat atât cu echipamentele necesare asigurării fluxului de transport bagaje (ascensoare, scări rulante, benzi transportoare) cât și cu echipamente moderne de securitate, la standardele solicitate de către instituțiile statului care le vot opera, precum SRI, Poliția de Frontieră și Vamă.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: