21
Sâm, Sep

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Uber si Taxify sunt nevoite să își restrângă activitatea de joi, 16 mai 2019, zi din care intră în vigoare "ordonanța taximetriștilor".

Sub presiunea transportatorilor care blocau Piața Victoriei, pe 29 martie, a fost adoptată o ordonanță de urgență care schimbă radical modul în care se poate face, în România, transportul de persoane contra cost. Mai exact, conform ordonanței, singurii care mai au dreptul să desfășoare astfel de activități - cu excepția șoferilor de autobuz și a celor angajați la firme de rent-a-car - vor fi taximetriștii cu licențe valabile.

În schimb, șoferii de Uber și de Taxify - care nu dețin licențe de taxi și nici nu le pot obține, în condițiile legii - ar urma să fie sancționați, de joi, cu amenzi de până la 5.000 de lei și ridicare plăcuțelor de înmatriculare pentru o perioadă de 6 luni, dacă sunt prinși în timp ce transportă pasageri contra cost.

,,Activitatea platformelor de ridesharing va fi grav afectată în România în următoarele zile. 
Chiar dacă aplicațiile vor continua să funcționeze, pentru că acestea deservesc milioane de utilizatori, în mii de orașe din toată lumea, în România, datorită lipsei unei reglementări specifice și a intrării în vigoare a unor prevederi din legea taximetriei care pot da naștere unor abuzuri împotriva șoferilor parteneri, activitatea acestora poate ajunge aproape de zero", potrivit rtv.net.