19
Vin, Apr

Eveniment

     NOUĂ pisici închise într-o cameră, lăsate nesupravegheata mai bine de o săptămână și cu foarte puțină mâncare. Asta au descoperit reprezentanții unei asociații pentru protecția animalelor într-o casă din Codlea.  Autoritățile au intervenit, au luat toate pisicile și le vor steriliza. Proprietarul a declarat că a plecat de acasă să cumpere mâncare pentru pisici, dar pentru a face rost de bani a muncit câteva zile într-o localitate învecinată.

     Inițial, mama bărbatului a anunțat autoritățile, pentru că nu mai știa nimic de fiul ei de aproape o săptămână. Femeia a cerut și sprijinul unei asociații de protecție a animalelor deoarece în casa erau nu mai puțin de 9 pisici. La locuința bărbatului din Coldea s-a deplasat un echipaj de poliție dar și o mașină de la Asociația Milioane de Prieteni, pentru a prelua pisicile. Odată cu autoritățile și-a făcut apariția și bărbatul dat dispărut. Acesta a plecat de acasă la muncă în localitatea Vulcan să facă rost de bani pentru a cumpăra hrană animalelor de companie. Totuși, înainte de a pleca le-a lăsat de mâncare pisicilor, dar nu suficientă. Timp de o săptămână animalele au stat închise într-o cămăruță și nu au putut ieși nici măcar în curtea casei. ,, Nu am greșit cu nimic. Am plecat să muncesc, pentru două zile,  dar s-au făcut șapte. Eu le-am lăsat de mâncare dar nu a fost de ajuns. Acum am strâns ceva bani, mai bine mor eu de foame decât să le las pe ele fără mâncare. ,, a declarat stăpânul pisicilor, Mihai Costea.

     Acum pisicile au fost preluate de către membrii Asociației Milioane de Prieteni. Animalele vor fi sterilizate și deparazitate. Puii vor fi și ei îngrijiți, iar după ce își vor reveni, vor fi înapoiate proprietarului. ,, Ele sunt îngrijite, se vede că proprietarul este sufletist, dar ținându-le o săptămână nemâncate ele au suferit. Acum am înțeles că vor fi luate. Am reușit să-l convingem pe proprietar să le lase. Cele adulte să fie castrate, deparazitate și vaccinate. La fel și tineretul care probabil va necesita mai multe zile de îngrijire. ,, a declarat Ioan Ivănuș, reprezentant al DSV Brașov. ,, O perioadă puii vor rămâne la noi, dar pe cei adulți îi vom aduce mâine înapoi. Ne-a dat voie să îi luăm ca să-i castrăm să nu se mai înmulțească în încăperea aceea, pentru că erau ținuți toți într-o singură încăpere. Sunt niște pisoi foarte iubiți. ,, a completat purtătorul de cuvânt al Asociației Milioane de Prieteni, Paula Ciotloș.

     Tocmai de aceea bărbatul a plecat la muncă să poată cumpăra hrană pisicilor. El avea de gând să le pregătească felinelor și un tort, pentru că în curând, acesta își serbează ziua de naștere.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: