26
Vin, Apr

Eveniment

Zi importantă pentru Spitalul Clinic Județean de Copii Brașov.

Astăzi a fost inaugurată secția de Sterilizare a unității medicale. Proiectul sprijinit de Clubul Rotary Brașov a început acum doi ani și a avut ca scop modernizarea Secției de sterilizare prin dotarea acesteia cu echipamente noi și moderne. 

Dotarea cu aparatură performantă era absolut necesară având în vedere că medicii foloseau echipamente ce aveau peste 40 de ani vechime. Gradul de uzură al acestor echipamente afecta siguranța actului medical, iar rezolvarea acestei nevoi presupunea un buget care se ridica la o sumă de peste 200.000 de dolari.

Dacă dotarea cu echipamente noi, la centrul de sterilizare, a fost făcută cu ajutorul Rotary Club Brașov, lucrările de infrastructură au fost făcute cu sprijinul Consiliului Județean Brașov.

Aceste echipamente permit adoptarea unui nou flux de sterilizare cu circuite funcționale, care îmbunătățesc substanțial actul medical, asigurând respectarea standardelor de sterilizare, informatizarea activității, monitorizarea indicatorilor fizico-chimici, biologici și încadrearea atât în normele legale naționale, cât și în cele stabilite prin directivele europene.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: