29
Vin, Mar

Eveniment

Inspectoratul de Poliție al Județului Brașov a organizat, pentru cea de-a treia zi a „Săptămânii prevenirii criminalităţii” o acțiune dedicată prevenirii delincvenței juvenile și victimizării minorilor.

Aceștia au organizat o dezbatere cu elevii claselor a X-a de la Colegiul Național ,,Aprily Lajos” Brașov pe tema cyberbulling-ului și a delincvenței juvenile.

Activitatea denumită ”Tribunalul Clasei” a presupus dezbaterea unei spețe de cyberbullying de către adolescenți, care au reconstituit procedura juridică în cazul comiterii unei infracțiuni în mediul online, pentru a conștientiza consecințele penale în  cazurile de agresiune pe internet. La activitate au participat, pe lângă polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție al județului Brașov,  și specialiști de la Organizaţia Salvaţi Copiii – Biroul Local Braşov și de la Serviciul Probațiune Brașov.

Pentru a evita orice situație neplăcută ce poate apărea în mediul online, polițiștii recomandă adolescenților să nu ofere informații personale unor indivizi necunoscuți, să nu dea crezare tuturor informațiilor apărute pe internet, iar în cazul în care stabilesc o întâlnire față în față cu persoane din mediul online, neapărat, să își anunțe părinții înainte.

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: