18
Joi, Apr

Eveniment

Ziua Europeană de prevenire a furturilor din locuință a fost marcată și în Brașov.

Poliția Română, în parteneriat cu EUCPN (Rețeaua Europeană de Prevenire a Criminalității), EUROPOL și alte 12 state din Europa, au lansat astăzi „prima zi europeană de prevenire a furturilor din locuință”.

Scopul acestei acțiuni este de a conștientiza cetățenii cu privire la modalităţile prin care își pot proteja locuinţa, pentru a nu deveni victime ale furturilor.

Specialiștii în prevenirea criminalității recomandă cetățenilor să nu comunice date despre plecarea de acasă pentru o perioadă mai lungă în convorbirile cu alte persoane sau pe reţele de socializare. Check-in-ul din aeroport aduce like-uri, dar vă fac vulnerabili în fața hoților. De asemenea, cetățenii sunt sfătuiți să nu posteze pe site-urile de socializare imagini din care să reiasă că deţin în casă bunuri de valoare sau că sunt plecați de acasă. Selfie-urile sunt și ele distractive, dar trebuie avut grijă la ce se observă în imagine.

În județul Brașov, în primele luni ale anului 2019, au fost sesizate 245 de infracţiuni de furt din locuinţe, cu aprox 16%  mai puţin faţă de perioada similară a anului 2018, majoritatea înregistrate în mediul urban.

De asemenea, din datele analizate rezultă că unul din patru furturi este posibil pe fondul neglijenței proprietarului în a adopta măsuri simple, dar eficiente de autoprotecție.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: