28
Joi, Mar

sursa foto: adevarul.ro

Eveniment

Polițiștii au emis două ordine de protecție în cazul a două femei din județul Brașov.

,,Polițiști din cadrul Secției 3 Poliție Brașov efectuează cercetări în cadrul unui dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „amenințare”.

În fapt, la data de 09 iulie 2019, un bărbat, de 42 de ani, din municipiul Brașov, ar fi amenințat-o, telefonic, cu acte de violență pe soția sa, în vârstă de 44 ani, fiind în proces de divorț cu aceasta.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat faptul că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză și au dispus ca acesta să păstreze o distanță de 100 metri față de soția sa.

Cercetările sunt continuate în cadrul unui dosar penal, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor.

La data de 09 iulie 2019, polițiști din cadrul Poliției Municipiului Săcele au emis ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, în vârstă de 42 ani, din municipiul Săcele. În fapt, bărbatul ar fi agresat-o fizic pe soția sa, în vârstă de 38 ani, în timp ce se aflau la domiciliul comun, lovind-o cu pumnul în zona umărului, fără a-i provoca leziuni, dar creându-i acesteia o stare de temere.

În conformitate cu prevederile legale și având în vedere faptul că, în urma completării formularului de evaluare a riscului, s-a constatat că există risc iminent, polițiștii au emis ordin de protecție provizoriu pe o perioadă de 5 zile față de bărbatul în cauză, au dispus evacuarea temporară a acestuia din locuința comună și păstrarea unei distanțe de 200 metri față de persoana vătămată.

De asemenea, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „violența în familie”, instrumentat sub coordonarea unității de parchet competente, în care se va propune soluție legală la finalizarea verificărilor”, se precizează într-un comunicat de presă al I.P.J. Brașov, remis redacției.

Atât polițiștii brașoveni, cât și colegii lor din țară se confruntă aproape zilnic cu cazuri de violență în familie. În multe dintre situații, oamenii legii ajung la concluzia că se impune emiterea de ordine de protecție, astfel încât să se evite producerea unor evenimente nedorite.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: