16
Mar, Apr

Eveniment

Se începe construirea unei noi creșe, în Brașov.

Vești bune pentru mămici și tătici. În zilele următoare, municipalitatea va emite ordinul de începere a lucrărilor pentru construcția noii creșe de pe strada Apollo. Creșa va avea 80 de locuri și se va întinde pe o suprafață de 5.535 mp. Clădirea va avea demisol, parter și etaj, o amprentă la sol de 1.064 mp și o suprafață desfășurată de 2734,15 mp. Normativele privind construcția și funcționarea creșelor noi prevăd ca pentru fiecare copil să existe un spațiu de 20 mp.

La demisol vor fi organizate spațiile tehnice și anexele, iar la etaj vor fi birourile Serviciului Public Administrare Creșe, care funcționează în prezent într-un imobil de pe Str. Mecanicilor Nr.7.

În spațiul din curte vor fi amenajate locuri de joacă destinate copiilor cu vârste cuprinse între 1 și 3 ani, cu leagăne, tobogane și alte elemente adaptate categoriei de vârstă vizate.

Finanțarea pentru construirea creșei este de 10 milioane lei. În acest moment, în municipiul Brașov funcționează 8 creșe, cu un total de 805 locuri, și sunt înregistrate peste 500 de cereri aflate în așteptare. Numărul mare de cereri este cauzat și de lipsa creşelor din localităţile din zona metropolitană.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: