29
Vin, Mar

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

În perioada 20.07.2019 - 21.07.2019 la nivelul județului Brașov, Serviciul Rutier Brașov, împreună cu celelalte formațiuni de poliție rutieră, au organizat și desfășurat activități specifice pe raza de competență, ce au avut ca principal scop depistarea și sancționarea conducătorilor auto, care se află sub influența băuturilor alcoolice și substanțelor psihoactive, precum și prevenirea, depistarea și sancționarea celorlalte abateri de la normele rutiere sau altor acte normative în vigoare.

Obiectivele acțiunii au fost:

Prevenirea și reducerea numărului accidentelor rutiere soldate cu victime omenești și pagube materiale însemnate, produse pe fondul consumului de alcool și a substanțelor psihoactive;

Depistarea și aplicarea măsurilor legale împotriva conducătorilor auto care se află sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive;

Conștientizarea opiniei publice asupra intervenției punctuale și graduale a Poliției Române, în zonele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere.

În cadrul acțiunii, polițiștii au controlat aproximativ 3000 de autovehicule, fiind efectuate 2732 testări etilotest, au aplicat 261 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 94.000 lei, pentru încălcarea prevederilor O.U.G. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, polițiștii au retras 10 certificate de înmatriculare și au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 74 permise de conducere, dintre care 46 pentru consumul de băuturi alcoolice.

Totodată, în cadrul acțiunii au fost constatate 26 de infracțiuni la regimul circulației, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, conducerea unui vehicul fără permis de conducere sau punerea în circulație sau conducerea unui vehicul neînmatriculat.

În cadrul acțiunilor au fost folosite toate aparatele Etilotest și DrugTest existente la nivelul fiecărei subunități de poliție.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: