25
Joi, Apr

Eveniment

UPDATE

În jurul orei 13:00, I.S.U. Brașov a dispus alocarea unui echipaj de prim ajutor în satul Breaza. Aici va ateriza elicopterul SMURD care i-a reperat și preluat pe cei 4 turiști dati dispăruți în Munții Făgăraș - refugiul Berevoiești.

ȘTIRE INIȚIALĂ

În legătură cu cei 4 turiști rătăciți în Masivul Făgăraș facem următoarele precizări:

 

- apelul a fost primit prin 112 la dispeceratul IJJ Brașov la ora 13:40. Cel care a apelat a anunțat că e vorba de el și încă 3 persoane care s-ar afla în zona Refugiului Brerevoiescu din Masivul Făgăraș. Acesta a comunicat că s-au rătăcit și nu mai au benzina și nici baterie la telefon. În noaptea precedentă au fost nevoiți să înnopteze în pădure. În momentul apelului au anunțat că sunt epuizați.

- s-a format o echipa mixta de jandarmi montani (4) și salvamontiști (2), care au ajuns în zona indicată de apelant - Refugiul Berevoiescu - dar nu i-au găsit în zonă. În timpul urcării, dinspre Bucium, echipa noastră s-a întâlnit cu încă doi prieteni, cu motociclete, care au pornit și ei în căutarea celor dispăruți. 

- echipa de căutare este condusă de unul dintre cei mai titrați și experimentați jandarmi montani, plt. adj. Romică Ramba, foarte bun cunoscător al zonei.

- după ce au “periat” toată zona, la căderea serii, echipa de căutare a decis să suspende căutările și să se întoarcă la bază (Postul de Jandarmi Montani Sâmbăta), potrivit IJJ Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: