29
Vin, Mar

Eveniment

     Tibor Selymes, fundașul stânga al Generației de Aur a fotbalului românesc, a fost implicat în dimineața zilei de 15 ianuarie 2012 într-un accident rutier care a avut loc în Timișul de Jos. Autoturismul în care se afla fostul internațional român a intrat pe contrasens și s-a ciocnit cu o mașină în care se aflau 4 militari.

Potrivit primelor informaţii de la acea vreme, fundaşul stânga al Generaţiei de Aur spunea că la volan s-a aflat viitoarea lui soţie şi nu el. Apoi însă, s-au vehiculat și informații, neconfirmate însă, potrivit cărora la volan nu au fi fost o femeie. Imediat după producerea evenimentului rutier, Selymes a părăsit locul accidentului motivând că nu vrea să dea ochii cu jurnaliştii, declarau, la acea vreme, surse judiciare.

Fostul fotbalist a fost găsit de poliţişti la scurt timp după accidentul de la Timişul de Jos şi dus la Spitalul Judeţean Brașov pentru a i se recolta probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În seara zilei în care a avut loc evenimentul rutier, Tibor Selymes a mers la unitatea medicală în care era internat unul dintre militarii răniți pentru a-l vizita. Victima a fost operată de trei ori. La ieşirea din spital, fotbalistul a refuzat să facă declaraţii presei cu privire la persoana care a condus maşina achiziţionată în leasing de clubul Astra Ploieşti, unde Selymes a antrenat mai bine de un an. Acum, procurorii DNA Brașov au cerut instanței de judecată să confirme redeschiderea urmăririi penale în acest caz. Un judecător de la Tribunalul Brașov a admis cererea, decizia fiind definitivă. În aceste condiții, DNA Brașov va relua cercetarea penală in rem, a explicat, pentru BrasovTV.com, judecătoarea Cristina Ciolacu de la Tribunalul Brașov. În acest dosar figurează fostul fotbalist, soția acestuia, dar și 4 polițiști. Fiecare dintre cele 6 persoane are calitate de făptuitor. Toate persoanele beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentințe definitive. Tibor Selymes nu a fost de găsit la telefonul mobil, în ciuda apelurilor repetate, pentru un punct de vedere.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: