29
Vin, Mar

Eveniment

Săptămâna începe cu vreme caldă, pentru ca apoi, de marți, temperaturile să scadă treptat în întreaga țară.

LUNI

Vremea se va încălzi în toate zonele țării, astfel că temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime în general între 8 și 18 grade. Cerul va fi mai mult senin ziua, apoi se va înnora treptat în regiunile nordice și nord-vestice, unde local vor fi averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări la munte, iar în a doua parte a intervalului posibil și în nord-vest, asociat ploilor.

MARTI

Vremea se va răci în regiunile din jumătatea de nord a țării, unde valorile termice diurne se vor situa ușor sub cele normale ale datei și se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit în această perioadă din an în restul teritoriului. Vor fi înnorări și ploi locale -în special averse însoțite și de descărcări electrice- la munte, în centru și în nord și pe arii restrânse în vest, zone unde și vântul va avea intensificări temporare; în zona montană înaltă vântul va sufla tare. În celelalte regiuni, cerul va fi variabil, cu înnorări trecătoare mai ales noaptea, însă condițiile de ploaie vor fi reduse, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperaturile maxime se vor încadra între 17...18 grade în Maramureș, în nordul Moldovei și al Transilvaniei și 32...33 de grade în sudul Olteniei și al Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse între 9 și 19 grade.

MIERCURI

Vremea se va răci și în jumătatea de sud a țării, astfel încât temperaturile maxime, apropiate de normalul datei în sud-est, dar mai scăzute decât mediile multianuale în restul zonelor, vor fi cuprinse în general între 16 și 26 de grade; minimele termice, mult mai mici față de noaptea precedentă în toată țara, se vor încadra între -2...0 grade în depresiunile intramontane unde se va produce brumă și 14...15 grade în sudul litoralului. Cerul va fi temporar noros și se vor semnala ploi în general slabe local în regiunile sudice și pe arii restrânse la munte și în extremitatea de nord. Vântul va avea intensificări la munte, îndeosebi pe creste, dar local și temporar și în celelalte zone.

JOI

Vremea va fi răcoroasă, mai ales dimineața și noaptea. Vor fi înnorări în extremitatea sudică și de sud-est, unde va ploua local, iar în restul teritoriului cerul va fi parțial noros, iar ploile se vor semnala izolat. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări îndeosebi la munte. Temperaturile maxime se vor încadra în general între 16 și 23 de grade, iar cele minime între 3 și 14 grade, mai coborâte în depresiuni, spre -1 grad în cele ale Carpaților Orientali, unde vor fi condiții de brumă. Dimineața izolat se va semnala ceață.

VINERI - LUNI

Valorile termice diurne vor fi în creștere ușoară, urmând a se situa în jurul celor specifice perioadei în cea mai mare parte a țării, dar nopțile și diminețile vor fi încă răcoroase. Probabilitatea de ploaie va fi redusă, notează rtv.net.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: