28
Joi, Mar

Eveniment

Managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Brașov continuă dezvăluirile despre studiile clinice cu cântec, care ar fi fost făcute în trecut, în unitatea medicală!

 

Doctorul Florin-Nicușor Bâgiu susține că, din aprilie 2009, în cazul a 18 pacienți vulnerabili ai Secției din Vulcan ar fi fost testat medicamentul ALOPURINOL.

Pe lângă inutilitate, spune doctorul Bîgiu, studiul ar fi fost făcut în cazul a 18 pacienți vulnerabili de la Vulcan, deși erau în discuție, potrivit documentelor, doar pacienți de la cele două secții din Brașov.

Studiul clinic, imoral și lipsit de etică așa cum îl vede managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie din Brașov, a început în aprilie 2009 și s-a încheiat în iunie 2012, fiind coordonat de doctorița Cristina Iordache. Aceasta a confirmat că a fost vorba despre pacienți de la Secția din Vulcan a Spitalului de Psihiatrie și Neurologie.

În urma studiului clinic din perioada 2009 - 2012, spitalul a încasat 12.839 de lei. La finele săptămânii trecute, ministrul Sănătății, Sorina Pintea, declara că studiile clinicile nu se pot face fără acordul conducerii unității medicale. În cazul celui derulat la Brașov, în perioada 2009 – 2012, fără acordul conducerii de la acea vreme. "(…) Când un studiu clinic e autorizat şi se desfăşoară în spital, el nu se desfăşoară fără acordul conducerii. Există contracte standard, studiile sunt autorizate de Agenția Națională a Medicamentului. (…) E treaba managementului să verifice ce se întâmplă într-un spital, iar un studiu clinic presupune mai multe aspecte, inclusiv consimţăminte (…).

Pentru stabilirea vinovaților, managerul interimar al Spitalului de Psihiatrie și Neurologie din Brașov, doctorul Nicușor-Florin Bîgiu spune că va depune plângere la Direcția de Investigarea Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism din Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: