20
Sâm, Apr

sursa foto: ziarulromanesc.net

Eveniment

Magistrații Curții de Apel Bucureşti au decis astăzi că fostul presedinte Traian Basescu a colaborat cu Securitatea. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel la Î.C.C.J. în 15 zile.

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a solicitat instanţei stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii în cazul fostului preşedinte Traian Băsescu. Antena 3 a prezentat două note informative date de "Petrov", numele conspirativ care ar fi fost dat fostului preşedinte Traian Băsescu. În cele două note se vorbeşte despre doi colegi de la Institutul de Marină.

În acţiunea depusă la Curtea de Apel București de C.N.S.A.S. pentru stabilirea colaborării cu Securitatea a lui Traian Băsescu, se arată că fostul preşedinte şi-a turnat colegii şi a menţinut legătura cu Securitatea ca persoană de sprijin, până aproape de căderea regimului. În dosar sunt documente de la SRI şi MApN.

"Am văzut decizia CAB. Voi contesta la Înalta Curte decizia. Nu îl acuz pe judecător, Asta e, e părerea dânsului. Voi încerca să explic mai bine. Nu vreau să speculez lucrurile. Voi face contestație. Nu vreau să dezvolt, e un proces în curs. Dacă decizia rămâne definitivă, se va aplica legea" ,  a declarat Băsescu.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: