25
Joi, Apr

sursa foto brasovcity.ro

Eveniment

Pe strada Warthe și în continuare pe strada Spătar Milescu accesul auto va fi restricționat între orele 9.00 și 17.00, din cauza lucrărilor de consolidare a zidului de sprijin al străzii Warthe, la intersecția cu Calea Poienii.

Mâine, proiectantul va face o nouă analiză în teren și va decide care sunt exact zilele în care circulația va fi închisă și cât timp va dura restricția.

Consolidarea zidului a început încă de luni, iar astăzi a fost desființat parapetul pietonal. Se va începe forarea de piloți de susținere, pentru punerea în siguranță a malului.

Zidul a fost construit în anii ’70, iar expertiza efectuată a arătat că zidul prezenta risc de prăbușire.

Lucrarea este mai complicată decât părea inițial, deoarece zidul a fost construit doar din bolovani, fără perete dublu, iar normele actuale impun măsuri de siguranță suplimentare.

Lucrările prevăzute inițial sunt următoarele: dezafectarea parapetului pietonal existent, executarea de micropiloţi autoforanţi şi ancore autoforante injectate în partea superioară a zidului, demolarea părţii superiore a zidului, grindă din beton armat la partea superioară a zidului, executarea de drenuri forate şi decolmatarea barbacanelor, reparaţii ale zidului propriu-zis pe cel puțin 50% din suprafaţă.

Durata estimată a lucrărilor este de 20 de zile, dar depinde și de condițiile meteo.


Mai citește pe BrasovTv.com si despre:

Registrul Auto Român, controale pe bandă rulantă

EXCLUSIV: Operațiune a D.I.I.C.O.T. Brașov și a autorităților din Frankfurt


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: