19
Vin, Apr

sursă foto: ziarulincomod.ro

Eveniment

Sancțiuni ale polițiștilor în piețele din Brașov.

„La data de 10 octombrie 2019, în intervalul orar 15.30-17.30, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov- Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Poliția Municipiului Brașov, Serviciul de Investigații Criminale și Serviciul Rutier au organizat și desfășurat o acțiune pe linia combaterii comerțului ilegal cu produse agroalimentare și evaziunii fiscale în acest domeniu, precum și pentru respectarea legislației rutiere în două piețe agroalimentare situate pe raza municipiului Brașov.

Cu ocazia activităților desfășurate  au fost verificate 58 de persoane fizice și juridice, care desfășurau activități comerciale cu produse agroalimentare atât în incinta piețelor agroalimentare menționate anterior, cât și în zonele adiacente acestora.

Au fost aplicate un număr de 17 sancțiuni contravenționale prevăzute de Legea nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite și de OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale, în valoare de aproximativ 44.000 lei.

Totodată, au fost confiscate 14 kg de legume pentru nedeținerea documentelor de proveniență, 33 kg de pește expirat, precum și suma de aproximativ 1.600 lei, provenind din încasări neevidențiate pe casele de marcat fiscalizate.

De asemenea,  au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale aplicate în temeiul O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în cuantum de 1230 lei, fiind reținut un certificat de înmatriculare pentru lipsa efectuării inspecției tehnice periodice”, potrivit unui comunicat de presă a I.P.J. Brașov.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: