25
Joi, Apr

sursa foto: capital.ro

Eveniment

Potrivit unui proiect de lege aflat în dezbatere la Camera Deputaților se precizează faptul că vârsta de pensionare pentru polițiști se poate prelungi până la 62 de ani.

Sindicaliștii din Poliție dezvăluie că legea este dată, probabil, cu dedicațuie pentru șefii din Poliție, dat fiind că niciun agent nu ar rămâne în sistem până la 60 sau 62 de ani.

„Media de vârstă la care polițiștii ies la pensie este undeva, la 50 de ani. Problema instituției este că pleacă oamenii atunci când acumulează experiență și sunt apți de muncă, dar legea nu oferă în acest moment niciun stimulent pentru ca aceștia să rămână. Adică le oferă posibilitatea de a munci pe aceiași bani cu care ar ieși la pensie. Din clipa în care ai îndeplinit condițiile de pensionare, dacă rămâi în continuare, nu mai ai niciun beneficiu. Legea pensiilor a fost bună, dar s-a intervenit prin ordonanță și au stricat-o. Legea inițială prevedea că pentru orice an rămas după îndeplinirea condițiilor, mai beneficiai de bani în plus la pensie, cum se întâmplă și cu ceilalți din sistemul public”, a declarat, pentru Național, Vasile Lincu, președintele Sindicatului Polițiștilor ProLex.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: