24
Mie, Apr

Eveniment

Un judecător de drepturi și libertăți al Curții de Apel Brașov s-a pronunțat, în urmă cu scurt timp, în cazul polițistului prins în flagrant, în urmă cu 4 zile, în timp ce primea 1000 de lei mită.

Magistratul a decis ca inculpatul să ajungă în beciul Poliției Brașov.

Inițial, un judecător de drepturi și libertăți al Tribunalului Brașov a respins propunerea procurorilor de arestare preventivă a inculpatului și a instituit măsura arestului la domiciliu.

Fostul polițist ar fi cerut bani în mod nejustificat, iar cel căruia i-a pretins suma i-a anunțat pe anchetatori. Mai exact, omul a sunat la D.G.A. Brașov, iar ofițerii de aici, împreună cu procurorii Parchetului Tribunalului, au organizat un flagrant. Agentul de poliție implicat a fost încătușat.

Polițistul C.F. este cercetat pentru luare de mită și trafic de influență. Agentul, suspendat acum din funcție, neagă acuzațiile.

,,La data de 14.10.2019, un procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov a dispus reţinerea unui agent de poliție din cadrul Biroului Rutier al Politiei Municipiului Brașov, pe o durată de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă şi luare de mită.

În fapt, în ziua de 13 octombrie 2019, un bărbat a apelat linia call center anticorupție 0800.806.806 a Direcției Generale Anticorupție, sesizând faptul că un agent de poliție i-a solicitat o sumă de bani pentru a nu-și îndeplini îndatoririle de serviciu.

Ca urmare a denunțului, în noaptea de 13/14 octombrie 2019, ofiţerii Direcției Generale Anticorupție - Serviciul Județean Anticorupţie Brașov, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Brașov, l-au prins în flagrant pe agentul de poliție,  după ce a primit de la un denunţător  suma de 1 000 de lei pentru a-l sprijini  în scopul exercitării în continuare a dreptului de a conduce și pentru a interveni pe lângă lucrători din cadrul Serviciului Județean de Medicină Legală din Brașov, în sensul neîntocmirii buletinului de analiză toxicologică cu rezultat 0% g/l alcool în sânge, in condițiile în care, anterior, denunțătorul fusese implicat într-un accident rutier soldat cu victime", se precizează într-un comuicat de presă al D.G.A.  - Serviciul Județean Brașov. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: