24
Mie, Apr

Eveniment

Urșii rămân în continuare o reală problemă pentru brașoveni.

Nu trece săptămână în care să nu se primească sesizări cu privire la apariția urșilor pe străzi, în curți sau chiar și în casele oamenilor. Animalele nu mai țin cont că este zi sau noapte și umblă nestingherite. Mai mult acestea nu se mai sperie nici de zgomotele specifice pentru alungare.

Alarmant este faptul că numărul lor este în creștere iar autoritățile nu au nici o putere pentru a intervenii. Ministerul Mediului nu aprobă împușcarea lor iar autoritățile locale nu fac decât să alunge animalul, acesta revenind de fiecare dată în zone populate.

Revoltați de acest lucru sunt chiar și reprezentanții Pădurilor Kronstandt care spun că există foarte multă birocrație și cam atât...

Singurii care pot intervenii conform prevederilor legale sunt jandarmii. Aceștia pot folosii armamentul din dotare doar în situații extreme, în rest pot alunga animalul prin semnale acustice și luminoase.

În prezent la nivelul județului Brașov sunt peste 100 de urși, în condițiile în care ar trebui să fie 18. Doar de la începutul anului s-au născut 20 de pui de urs. Până când autoritățile vor lua măsuri, oamenilor nu le rămâne decât să meargă cu temă pe stradă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: