20
Sâm, Apr

sursa foto: spynews.ro

Eveniment

Actriţa Tamara Buciuceanu-Botez, care a murit marţi, la vârsta de 90 de ani, va fi înmormântată vineri, la ora 12:00, la Cimitirul „Sfânta Vineri”.

După ce joi, sicriul cu trupul neînsufleţit a fost depus la Teatrul Bulandra, astăzi, la ora 09:30, sicriul va fi depus la Biserica „Sfântu Gheorghe Nou”, iar ceremonia de înmormântare va avea loc de la ora 12:00.

UNITER a omagiat-o pe actriţă, caracterizând-o „o prezenţă cu o individualitate puternică, ce nu îți lăsa privirea să alunece, ci oprea, atrăgea şi fascina. Un mare artist iubit fără rezerve”.

Tamara Buciuceanu-Botez a absolvit în 1952 Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică la clasa profesorului Ion Bălţăţeanu (asistentă Sorana Coroamă), ajungând să fie una din reprezentantele generaţiei de aur a teatrului românesc,  supranumită şi „Doamna comediei româneşti”.

A fost admirată şi aplaudată pe scenele marilor teatre ale Capitalei precum Giuleşti, Bulandra, Naţional, Teatrul de Comedie, dar și pe scena Naţionalului din Iaşi unde a interpretat-o pe Coana Chiriţa. A jucat în peste 25 de filme şi a avut o carieră memorabilă în televiziune.

UNITER a onorat-o în 2004 cu Premiul pentru întreaga activitate şi în 2011 cu Premiul de excelenţă.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: