29
Vin, Mar

sursa foto: Regia Pădurilor Kronstadt

Eveniment

UPDATE Ora 17:50

Potrivit directorului Regiei Pădurilor Kronstadt, Dan Olteanu, medicii veterinari au ajuns în zona Noua, puiul de urs, care are o rană pe spate, a fost tranchilizat, este tratat și urmează ca doctorii să decidă ce se va întâmpla, în continuare, cu animalul. 

ȘTIRE INIȚIALĂ

Un caz aparte a intrat, astăzi, în atenția autorităților din Brașov.

 

Un urs cu leziuni în zona coloanei vertebrale a fost găsit în apropierea drumului forestier din zona Noua.

,,Ursul e în poziție orizontală și, din câte știm, n-a fost lovit, dar are leziuni la coloana vertebrală. Am discutat cu medicul veterinar din județul Brașov, specialist pe patologia ursului, medic care va ajunge în cel mai scurt timp în zonă pentru lămurirea situației. Sperăm să nu fie vorba despre rabie la urs! Din 2004 nu am mai avut probleme în legătură cu rabia la urs. Atunci, a fost un singur caz în România, confirmat la Brașov. Au fost, de atunci, la nivel național, doar două astfel de cazuri”, a explicat, pentru brasovtv.com, directorul D.S.V.S.A. Brașov, doctorul Dorin Enache.

Claudya, o cititoare brasovt.com, a ajuns în apropierea drumului forestier din cartierul Noua, iar doi angajați ai Regiei Pădurilor Kronstadt i-au interzis să tranziteze zona. Tânăra a sunat la numărul de telefon al redacției Brașov TV, 0368.005.829, și a povestit totul. Îi mulțumim!


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: