20
Sâm, Apr

sursă foto: aradon.ro

Eveniment

Un bărbat a fost arestat după ce a fost prins la vânătoare fără a deține permis.

La data de 18 octombrie, în jurul orelor 11.00 polițiști din cadrul Serviciului, Arme, Explozibili și Substanțe Periculoase Brașov și Serviciului de Investigații Criminale Brașov, cu sprijinul polițiștilor din cadrul I.P.J. Alba, au surprins, în flagrant, un bărbat în vârstă de 42 ani din localitatea Vulcan, jud. Brașov care desfășura activități de vânătoare, fără a deține permis de vânătoare și fără a fi înscris în autorizația de vânătoare colectivă.

Acesta era însoțit în fondul de vânătoare de 7 câini de vânătoare, folosiți la goana vânatului.

Cu ocazia verificărilor efectuate, polițiștii au stabilit faptul că bărbatul în cauză, a încălcat pedeapsa complementară dispusă printr-o sentință penală de către Judecătoria Brașov, în sensul că a organizat și participat la activități de vânătoare, cu cetățeni străini, pe fondul de vînătoare Alba, acesta nefiind posesor de permis de vânătoare.

Polițiștii au probat activitatea infracțională a suspectului, iar în data de 18 octombrie, au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele acestuia, în urma cărora au fost identificate și ridicate două trofee de cerb comun, trei trofee de cerb lopătar, un trofeu de mistreț și un pat de pușcă.

În cauză s-a dispus reținerea bărbatului  pentru 24 de ore și introducerea lui în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Brașov, acesta fiind cercetat în cadrul unui dosar penal instrumentat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Brașov, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”neexecutarea sancțiunilor penale” și ”braconaj-vânătoarea practicată de persoane care nu posedă permis de vânătoare”, potrivit I.P.J. Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: