19
Vin, Apr

sursa foto: epitesti.ro

Eveniment

În urma acțiunilor derulate de polițiștii de la transporturi, în ultima lună, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost salvate 19 persoane care intenționau să se sinucidă pe calea ferată și au fost întocmite 481 de dosare penale în care sunt cercetate peste 680 de persoane.

,,În perioada 15 septembrie - 15 octombrie 2019, polițiștii de la transporturi au acționat în 195 de obiective (gări, aerogări, obiective economice, rute feroviare și navale) pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.

Astfel, polițiștii au desfășurat 2.330 de activități de patrulare în stații de cale ferată și au menținut ordinea și siguranța publică în 5.635 de trenuri de călători.

Activitățile au avut ca rezultat depistarea a 26 de persoane urmărite național sau internațional, a 70 de minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați familiilor sau au fost internați în centrele de plasament și a 39 de persoane cu afecțiuni psihice, ce au fost internate în unități spitalicești.

Alte 140 de acțiuni specifice s-au desfășurat pentru sancționarea comerțului ilegal, prevenirea migrației ilegale, a contrabandei, a furturilor și pentru combaterea ilegalităților în domeniul taximetriei.

Astfel, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 4.132 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 1.275.000 de lei și au confiscat bunuri în valoare de aproape 2.400.000 de lei.

De asemenea, 612 persoane sunt cercetate în 481 de dosare penale întocmite.

Au fost reținute, pentru 24 de ore, 20 persoane bănuite de săvârșirea unor fapte de natură penală, față de 2 dintre acestea fiind dispusă măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de 13 persoane a fost dispusă, de către unitățile de parchet, măsura controlului judiciar pentru 60 de zile”, se arată într-un comunicat de presă al I.G.P.R.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: