20
Sâm, Apr

sursa foto: digisport.ro

Eveniment

Naţionala feminină de handbal a României s-a calificat incredibil în grupele principale ale Campionatul Mondial din Japonia, după o victorie smulsă dramatic în faţa Ungariei, cu scorul de 28-27 (10-16), vineri, la Yatsushiro, în ultimul joc din Grupa C.

Ungaria a condus pe tot parcursul partidei, chiar la diferenţe mari, însă România a revenit pe final şi a egalat la 27. După un time-out al Ungariei, adversarele româncelor au ratat, iar România a obţinut o lovitură de la 7 metri. A înscris Cristina Neagu şi meciul s-a încheiat 28 la 27 pentru România.

FINAL DE JOC

Min. 60 - NEAGU, GOOOOOOOL!!!!!

Min. 47 - Intervenție excelentă a Denisei Dedu, iar România se poate apropia la un singur gol. 19 - 20

Min. 43 - România, dublă eliminare.

Min. 41 - Denisa Dedu scoate o lovitură de la 7 metri, iar româncele se pot apropia la doar două lungimi. Înscrie Cristina! 16 - 18

Min. 37 - Eliminare în tabăra României.

Min. 36 - Eliminare în tabăra Ungariei.

Min. 16 - Antrenorul unguroaicelor cere timeout.

Min. 9 - Gabi Perianu înscrie primul gol al României în acest meci.

Min. 7 - După 4 goluri înscrise de Ungaria, antrenorul româncelor cere timeout.

România - Ungaria 28 - 27

ȘTIRE INIȚIALĂ

„Tricolorele” lui Tomas Ryde au o singură variantă, astăzi, în meciul contra Ungariei: victoria.

Asta în condiţiile în care jucătoarele din țara vecină au avantajul golaverajului după primele patru etape din grupa C.

Ambele formaţii au învins codaşele Senegal şi Kazahstan şi au pierdut contra primelor două clasate, Spania şi Muntenegru, care vor lupta vineri pentru primul loc în grupă.

Naţionala noastră, dacă se va impune, nu va avea, însă, niciun punct în grupa principal. Asta din cauză că a pierdut partidele cu Spania şi Muntenegru, echipe deja calificate în Main Round.

De la startul Mondialului, România a pierdut cu Spania (16-31), a învins Senegal (29-24), a bătut Kazahstan (22-20) și a cedat dramatic cu Muntenegru (26-27).

România şi-a aflat deja posibilele adversare din grupele principale ale Campionatului Mondial de handbal din Japonia.

Rusia, Suedia şi Japonia şi-au asigurat calificarea înaintea ultimei etape din grupa D a Campionatului Mondial 2019, după ce şi-au câştigat partidele disputate joi.

Rusoaicele au învins cu 33-23 Japonia, Suedia a trecut cu 30-23 de Argentina, iar RD Congo a câştigat la limită contra Chinei, 25-24.

Rusia şi Suedia se vor lupta vineri pentru primul loc în grupa D. Ambele au câte opt puncte după patru etape. Japonia e pe locul 3 în grupă, cu patru puncte.

Cristina Neagu şi compania vor juca în Main Round pe 8, 10 şi 11 decembrie. Primul meci ar fi duminică, împotriva câştigătoarei grupei D. Marţi am înfrunta locul 2 din grupa D, iar miercuri pe Japonia, care va încheia pe 3 grupa D.

Cristina Neagu este golghetera României şi a patra în topul marcatoarelor Mondialului din Japonia, cu 30 de reuşite.

Cea mai valoroasă handbalistă a lumii a fost menajată în meciul contra Kazahstanului.

Neagu are amintiri de groază înaintea meciului România - Ungaria. Pe 12 decembrie 2018, în meciul România - Ungaria (29-31), din grupele principale ale Campionatului European, Cristina Neagu a fost faultată de Szimonetta Planeta și s-a prăbușit urlând de durere. A doua zi, jucătoarea din Ungaria a ținut să posteze un mesaj emoționant în care cerea scuze.

Pentru Cristina Neagu a urmat o pauză de 11 luni în care a stat departe de teren. A fost a doua ruptură de ligamente încrucișate pentru Neagu, care a mai suferit una și la celălalt genunchi, în 2013.

Neagu a mai suferit o intervenție chirurgicală majoră, la umărul drept, în SUA, în urma căreia a stat departe de teren un an şi jumătate, notează digisport.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: