19
Vin, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Liberalii sunt aproape de o mare lovitură pe scena politică!

Surse guvernamentale susțin că Guvernul Orban va emite în ședința de guvern de joi o Ordonanță de urgență în vederea modificării legislației pentru alegerile locale, în sensul alegerii primarilor în două tururi de scrutin. Asta în cazul în care un candidat nu obține din primul tur 50%+1 din voturile alegătorilor înscriși în listele electorale, potrivit stiripesurse.ro.

Decizia liberalilor vine după două zile de consultări la Palatul Victoria cu președintele Klaus Iohannis. La finalul discuțiilor cu liderii PNL, președintele României a anunțat că susține modificarea legislației pentru alegerile locale și că guvernul va face o astfel de mișcare în curând.

,,În foarte scurt timp, guvernul va promova o legislație pentru alegerea primarilor în două tururi. (...) Alegerea primarilor va fi promovată în foarte scurt timp. E soluția cea mai bună. Apoi, va intra în circuitul legislativ și vom vedea cum decurg lucrurile. Nu e rolul meu să vă spun ce va face guvernul.”, a declarat Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: