19
Sâm, Sep

sursa foto: b1.ro

Eveniment

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunţat, aseară, că a primit o înştiinţare de la Parchetul General cum că este suspect într-un dosar de abuz în funcţie.

Cauza are  legătură cu mandatul unui senator PSD care se afla în incompatibilitate. Dosarul vizează perioada în care Tăriceanu a fost preşedinte al Senatului.

”De ziua mea am primit un plic – anul ăsta - de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi surpriză: am primit înştiinţarea că sunt suspect într-un dosar penal pentru abuz în funcţie. Am început să fac legături, despre ce bănuiesc că este vorba. E vorba despre dosarul care vizează un senator, dosarul de incompatibilitate pe care-l are acest senator”, a declarat Tariceanu, marţi seară, la Realitatea Plus.

Liderul ALDE a spus că dosarul vizează faptul că, în caltate de preşedinte al Senatului, nu a pus capăt mandatului acelui senator care ar fi în incompatibilitate.

”Eu, ca preşedinte al Senatului, lumea probabil că-şi imaginează că am aceleaşi prerogative ca un director de întreprindere – dacă vrea să angajeze, angajează, dacă vrea să dea afară, dă afară. Preşedintele Senatului nu are astfel de prerogative, iar Regulamentul descrie foarte clar ce trebuie făcut de către Senat în cazul în care un senator se află în incompatibilitate”, a mai spus Tăriceanu, precizând că se va prezenta la audieri, fără a spune când a fost citat, potrivit news.ro.