19
Sâm, Sep

Eveniment

Meteorologii au emis, astăzi, o atenționare Cod galben de ninsori și vânt, valabilă pentru mai multe județe printre care se numără și Brașovul.

Îndeosebi în zona montană înaltă, vor fi intensificări susținute ale vântului și precipitații moderate cantitativ, predominant sub formă de ninsoare.

La munte, treptat vor predomina ninsorile, iar vântul va prezenta intensificări, îndeosebi în zona înaltă, cu rafale ce vor depăși 80...100 km/h, viscolind ninsoarea, spulberând zăpada și determinând scăderea vizibilității. Cantitățile de precipitații vor depăși local 15…20 l/mp, iar în Munții Apuseni,în grupele vestice ale Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali, peste 25 l/mp, astfel încât se va depune strat nou de zăpadă, local mai consistent.

Notă: Precipitații, în general moderate cantitativ, mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, vor fi și în Maramureș și în nord-estul Transilvaniei. Izolat vor fi depuneri de polei. Temporar vântul va avea intensificări și în restul teritoriului, cu rafale de 50...60 km/h., notează meteoromania.ro.

Atenționarea este valabilă de marți până miercuri seara.