24
Mie, Apr

Eveniment

Peste 350 de locuitori ai cartierului Bunloc îi cer primarului din Săcele, Virgil Popa, să oprească urgent afacerea imobiliară pusă la cale chiar cu girul edilului.

Cel mai probabil cu interese financiare majore, autoritățile din Săcele ignoră o hotărâre judecătorească prin care, practic, se interzice construirea de blocuri într-o zonă care are altă destinație.

Contactat telefonic, președintele PNL Săcele, Andrei Kadas, a explicat: ,,Organizația PNL Săcele nu susține proiectul imobiliar din zona cartierului Bunloc, în condițiile în care există o hotărâre judecătorească prin care a fost anulată documentația de autorizare a acelui proiect imobiliar. Eu și colegii mei nu suntem de acord, practic, cu blocuri construite în zone cu case sau în apropierea pădurii, atât timp cât municipiul are zeci de hectare disponibile pentru construcții.”

Primarul din Săcele, Virgil Popa, nu a răspuns la telefonul mobil pentru un punct de vedere.

„Comunitatea Cartierului Bunloc m-a mandatat, în calitate de avocat, încă din anul 2018 pentru efectuarea opozițiilor și tuturor procedurilor legale în scopul stopării inițiativelor de modificare a PUZ de către 3 investitori: Alphaville, S.C. Gr Montana Invest și Agetaps. Opozițiile cetățenilor din cartierul Bunloc sunt FERME și CATEGORICE, si sunt înregistrate la Primăria Săcele, în procedurile de elaborare PUZ. Alphaville este asociat de către locuitorii din zonă ca fiind un proiect al consilierilor PNL Săcele, din cauză că așa a plecat informația de la Dl. Primar Virgil Popa. Comunitatea din cartierul Bunloc, 350 de persoane mai exact, se opun schimbării funcțiunii zonei din "vile individuale" "case de vacanță" și "turism" în "locuințe colective", blocuri cum spune omul simplu. Iată motivele:

1. Dealul, Bunloc este sit arhelogic înscris în Repertoriul Arheologic Național cu cod RAN 40447.12, iar săpătura de unde au fost scoase obiecte ceramice de către arhelogi și predate muzeului Național de Istorie a fost acoperită de investitor pentru a face parcări. Infracțiune potrivit legii 182/2000.

2. Pentru același amplasament al cărui proprietar este Bermo - Grup, societate din care s-a divizat Alphaville, în anul 2011 a fost pronunțată o hotărâre judecătorească prin care a fost anulată documentația de autorizare a proiectului imobiliar, hotărâre sfidată de "aceeași Mărie cu altă pălărie" (Alphaville) și implicit ignorată de Primăria Săcele care a fost parte în acel dosar.

Cetățenii din Cartierul Bunloc nu colaborează, ci luptă din greu cu investorii, instituțiile de cultură care dorm și cărora nu le pasă de patrimoniul istoric național, luptă cu Primăria Săcele ca să poată stopa abuzurile investitorilor și autorităților publice implicate în procedura de modificare a PUZ”, a explicat, într-un comunicat de presă remis redacției, avocata comunității din cartierul Bunloc, Iulia Muller-Kuti. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: