28
Joi, Mar

Eveniment

Scandal de proporții pe tema evacuării unei bătrâne diagnosticate cu cancer din blocul de locuințe sociale situat pe strada Zizinului numărul 144.

Din cauză că o vecină a bătrânei a postat pe o rețea de socializare detalii cu privire la evacuarea bolnavei, iar cazul i-a afectat grav primarului Brașovului imaginea, George Scripcaru a luat măsuri ca pe propria moșie!

Edilul a profitat de faptul că femeia care a făcut postarea stă tot într-o locuință socială și i-a cerut să dezmintă cazul bătrânei bolnave de cancer, care urma să fie evacuată. Speriată, brașoveanca a scris un text în care își contrazicea afirmații făcute în postarea inițială, text pe care l-a publicat apoi, în mai multe rânduri, pe pagina de Facebook.

„Alo, sunt Scripcaru!”

„Și eu locuiesc tot într-o locuință socială. După ce am pus postarea (n.r. inițială) pe Facebook, mi-a sunat telefonul. Nu cunoșteam numărul. Am răspuns și am auzit o voce ‘Sunt Scripcaru!’, am crezut că face cineva o glumă, și i-am spus, ‘Da, și eu sunt Albă ca Zăpada!’ și am închis. A sunat a doua oară și de data aceasta l-am lăsat să vorbească mai mult… Era chiar primarul. Vai ce mi-a făcut…A început să strige, știți cum face el! Mi-a reproșat că i-am stricat imaginea. Spunea că nu știa nimic despre scandal, iar eu l-am atacat, după care mi-a închis telefonul. M-am speriat și am scris repede postarea ca să îndrept lucrurile”, a declarat autoarea postării, care a prezentat pentru prima dată pe Facebook cazul bolnavei de cancer pe care George Scripcaru a vrut s-o evacueze duminică din locuința ei socială. Alături de această bătrână, alte 14 familii au primit notificări de evacuare din partea Primăriei Brașov. Este vorba despre familii cu probleme financiare și de sănătate, cazuri sociale provenite din centrele de plasament. Toate notificările poartă semnătura lui George Scripcaru. Cu toate acestea, primarul i-a mințit pe oameni în față, spunând că nu a știut nimic despre evacuarea lor, notează potrivit brasovstiri.ro.

Gestul inuman al primarului George Scripcaru a ajuns rapid la București, în urma unui material publicat în presa centrală. Primarul General al Capitalei a fost șocat de atitudinea lui Scripcaru. Cum să arunci sub cerul liber 14 familii lipsite de ajutor? Gabriela Firea s-a oferit să le asigure oamenilor locuințe sociale la București. Ulterior l-a și sunat pe Scripcaru, să-și manifeste indignarea față de gestul primarului Brașovului. Conștient de amploarea fenomenului, Scripcaru a luat decizia de a se implica în… salvarea aparențelor. A pus mâna pe telefon și a sunat-o pe autoarea postării ca să o determine să dezmintă ceea ce tot ea postase anterior. Primarului Scripcaru i-a fost ușor, pentru că femeia locuia tot într-o locuință socială, iar aceasta a înțeles ce urma să i se întâmple. Toate familiile evacuate au fost chemate, luni, la Primăria Brașov.

Scripcaru le-a întins o cursă nevoiașilor

Luni, la ora 11.00, bătrâna bolnavă de cancer și celelalte 13 familii nevoiașe au fost primite în audiență. Înainte de toate Scripcaru le-a ținut morala cuvenită și i-a învinuit pentru atacul de imagine. Ulterior, edilul s-a scuzat pentru situația creată, spunând că nu a știut nimic despre cele 14 cazuri. Oamenii știu că i-a mințit, pentru că au văzut semnătura edilului pe actele de evacuare, dar i-au înghițit grosolănia din cauză că sunt la mâna lui. Scârbite, cinci familii au renunțat să primească sprijin. Celorlalte 9 familii, George Scripcaru le-a întins o cursă incredibilă: nu le-a semnat actele prin care li se permite să rămână în locuințele sociale încă cinci ani, așa cum se procedează de obicei, ci le-a semnat doar cu o perioadă de valabilitate de 6 luni, cât să treacă alegerile.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: