19
Vin, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat că, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu, o adeverinţă eliberată de către angajator sau o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Potrivit ordonanţei militare prezentate de ministru, măsura se aplică de luni, 23 martie, ora 22:00.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă nume şi prenume, data naşterii, adresa de domiciliu şi a locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

Ordonanţa anunţată de ministrul Vela restricţionează circulaţia persoanelor în afara locuinţei, în intervalul orar 22,00 - 6,00.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a precizat că în intervalul orar respectiv circulaţia persoanelor în afara locuinţei va mai fi permisă numai pentru câteva motive, printre care deplasarea în interes profesional, pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesităţile de bază ale persoanelor şi animalelor de companie.

De asemenea, el a menţionat, într-o declaraţie de presă la MAI, că printre deplasările permise se mai numără şi cele pentru asigurarea de bunuri necesare desfăşurării activităţii profesionale, precum şi pentru asistenţă medicală care nu poate fi amânată şi nici realizată de la distanţă, potrivit agerpres.ro.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: