25
Joi, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Președintele Klaus Iohannis a susținut, la Palatul Cotroceni, o declarație de presă.

Președintele transmite condoleanțe familiilor celor 4 români decedați, în contextul generat de coronavirus.

Iohannis a ținut să le transmită un mesaj și pensionarilor din România cărora le-a cerut să stea în case, asta după ce a observat că seniorii ies masiv din locuințe.

”România se confruntă cu o situație dramatică, asta pentru că noul coronavirus a provocat 4 decese. Sunt cu sufletul alături de famiile îndoliate și le transmit să aibă putere să treacă peste aceste momente grele. Noul coronavirus are o particularitate aparte și poate fi letal, în special pentru persoanele în vârstă.

Dragi pensionari, nu vă expuneți inutil unui risc uriaș, evitați să ieșiți din casă. Este singura cale să vă protejați pe voi și pe cei din jurul dumneavoastră.”, a spus Klaus Iohannis.

Solidaritatea trebuie să fie realitatea noastră de zi cu zi. Procedând responsabil câștigăm timp prețios. Stând acasă, îi ajutăm pe medici să le asigure asistență celor care au reală nevoie. Gravitatea situației este fără precedent, motiv pentru care trebuie să ne unim. Toți românii, indiferent că sunt sănătoși sau bolnavi, au dreptul la protecție din partea statului român.

Măsurile restrictive au fost luate gradual. Nu ne vom opri și vom lua măsuri chiar mai ferme pentru oprirea răspândirii noului coronavirus, dar vom sprijini și categoriile afectate din punct de vedere economic de situația generată de noul coronavirus.

Nu este momentul de a căuta țapi ispășitori pentru greșelile din trecut.

Eu cred în forța noastră interioară, iar uniți putem răzbi și de această dată!, a spus președintele României. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: