19
Vin, Apr

Eveniment

Premierul Ludovic Orban susține o conferință de presă la Palatul Victoria.

Premierul Ludovic Orban a prezentat detalii despre măsurile de carantină care vor fi impuse începând de miercuri.  Premierul a adăugat și că ministrul de Interne, Marcel Vela, va detalia, într-o declarație de presă în această seară, conținutul ordonanței militare prin care va fi impusă carantina aproape total.

„Să reducem cât de mult riscul de contaminare a cetățenilor români. Astăzi am participat la o întâlnire de lucru în care am făcut o evaluare și am convenit asupra unor măsuri care urmează să fie adoptate prin Ordonață Militară de MAI. Măsurile pe care le luăm au ca obiectiv reducerea la maxim a infectării românilor cu COVID.

Sunt măsuri de restângere a cirulației românilor. Acestea vor fi prezentate în această seară de ministrul de Interne. Dacă până la emiterea ordonanței, care va fi prezentată de MAI, interdicția de ieșire din casă a fost valabilă între orele 22 și 6, vom impune restricția între orele 6.00 și 22.00 Cetățenii vor putea ieși din casă pentru a putea merge la serviciu, pentru a-și cumpăra bunurile necesare (medicamente, alimente), pentru a putea merge la analize medicale urgente care nu pot fi făcute la distanță. Se va permite deplasarea în jurul locuinței pentru mișcare și pentru plimbarea animalelor de companie.

Se va permite deplasarea în jurul locuinței, sunt limitări ale cetățenilor pe parcursul zilei”,a  spus Ludovic Orban.

Identificăm în fiecare județ spitale exclusiv pentru coronavirus.

Cea mai mare problemă o vom avea în ceea ce privește kiturile pentru coronavirus. Vom primi 2000 de kituri de la Unifarm, care pot testa 100.000 de persoane.

Tindem la 2000 - 2500 de testări pe zi și să creștem.

Testele rapide au 20% marjă de eroare.

Vom achiziționa și ventilatoare care vor veni în funcție de capacitatea de producție.

Avem 19 aparate PCR, dar spitalele vor achiziționa aparate noi.

Continuăm achiziția de echipamente de protecție.

Continuăm activitatea și în mediul economic, comunicăm cu Banca Națională a României pentru susținerea angajaților, angajatorilor și persoanelor fizice care au credite și nu mai au posibilitatea de a plăti creditele. Suntem gata să ne asumăm plata unei părți a dobânzii.

Punem la punct împreună cu STS un soft, mai precis mijloace de monitorizare a celor care încalcă normele de carantină instituționalizată sau izolarea la domiciliu. Cei care încalcă măsurile și le este prelungită cu 14 zile măsura de carantină sau pe cea de izolare nu sunt exonerați de sancțiunea contravențională.

Pentru pregătirea psihologică a oamenilor am dat recomandări, iar acum urmează impuneri. Vineri și sâmbătă oamenii au ignorat recomandările.

Armata va face pază și patrulare.

Video găsiți AICI.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: