20
Sâm, Apr

Eveniment

UPDATE

Bilanţul deceselor persoanelor diagnosticate cu coronavirus a ajuns la 12.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi seară, alte două decese, o femeie de 64 de ani, din judeţul Suceava şi un bărbat de 74 de ani din judeţul Ialomiţa.

De asemenea, Grupul de Comunicare Strategică a precizat că la precedentul bilanţ, decesul indicat ca fiind cel cu numărul 11 fusese deja raportat anterior.

Astfel, al 11-lea deces este al unei femei de 64 de ani, din judeţul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Judeţean Suceava - secţia ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, unde a decedat marţi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) şi a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie, în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.

"Menţionăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.", a transmis Grupul de Comunicare Strategică.

Cel de-al 12-lea deces este al unui bărbat de 74 de ani, din judeţul Ialomiţa, internat la Bacău în Spitalul Comăneşti, secţia ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie şi a fost internat în 22 martie în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, hipertensiune arterială şi insuficienţă renală cronică.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Numărul morților din România, în condițiile generate de coronavirus, a ajuns la 11.

Ultimele trei decese au fost înregistrate în Suceava.

Bărbat , 59 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 22/03/2020.

Femeie, 80 ani, pacientă în Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 23/03/2020

Bărbat, 71 ani, pacient Spitalul Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. Data deces: 23/03/2020

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie 2020, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator.

Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre-existente ( boli cardiovasculare, diabet).

Decesele au fost raportate la I.N.S.P. în această seară.

La ora 20:00, 794 de români erau infectați cu noul coronavirus.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: