18
Joi, Apr

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

AFM a aprobat finanțarea pentru 15 stații de încărcare a autoturisme electrice.

În cursul zilei de marți, 24 martie, Administraţia Fondului pentru Mediu a comunicat Municipalității că solicitarea de finanțare nerambursabilă depusă de Primăria Brașov pentru achiziţionarea şi amplasarea a 15 staţii de încărcare a autoturismelor electrice a fost aprobată. Finanțarea a fost obținută în cadrul ,,Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ”. La sfârșitul anului 2018, când a fost depusă cererea de finanțare, Municipalitatea a solicitat fonduri pentru 17 stații, dar în urma discuțiilor cu AFM, s-a renunțat la cele două stații din Livada Poștei.

Detalii proiect:

Nume program de finanţare: ,,Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: staţii de reîncărcare pentru vehicule electrice în municipiile reşedinţe de judeţ”.

Finanţator: Administraţia Fondului de Mediu

Valoarea eligibilă a proiectului „Amplasare de stații de încărcare pentru maşini electrice în Municipiul Brașov” este de 3.298.166,28 lei cu TVA.

Valoarea finanțării AFM: 2.850.000,00 lei, TVA inclus, respectiv 86,41% din valoare proiectului.

Tip staţii de încărcare: Stații cu încărcare rapidă; vor suporta încărcarea la curent continuu de 50 KW și la curent alternativ de 22 KW. Stațiile vor fi echipate cu control de la distanță și sunt operate individual sau integrat. Stațiile de 50 KWp vor servi mașini care se încarcă în curent continuu (ex: Tesla) iar racordul de 22 KW, în curent alternativ, va deservi mașini cu racord pe curent alternativ (ex : Renault Zoe).

Număr staţii de încărcare: 15.

Locaţii: 6.

- Parcare Regina Maria: 4 staţii;

- Parcare multietajată Poiana de jos: o staţie;

- Strada 13 Decembrie, zonă terminal RAT: 3 staţii;

- Strada Poienelor, zonă terminal RAT: 2 staţii;

- Stadionul Municipal, zonă terminal RAT: 3 staţii;

- Gara Braşov: 2 staţii.

În cadrul programului au fost aprobate 7 dosare de finanțare, depuse de municipiile Slatina, Galați, Brașov, Timișoara, Alba Iulia, Deva, Suceava.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: