29
Vin, Mar

sursă foto: zilesinopti.ro

Eveniment

Opera, la voi acasă!

"În această perioadă în care am fost nevoiți să suspendăm desfășurarea evenimentelor noastre și în care îndemnul #stațiacasă este bine să se transforme într-unul pozitiv pentru sănătatea fizică, Opera Brașov vine în întâmpinarea acestei situații și oferă daruri pentru suflet astfel încât timpul petrecut singuri sau împreună cu cei din familie să devină unul de calitate.

Săptămâna trecută am inaugurat canalul nostru oficial de YouTube – Opera Brașov (https://www.youtube.com/channel/UCXcLrBU4V2Q7ZDkAPKA3FYg), unde ne-am propus să vă invităm la vizionare, chiar de la voi de acasă. De fapt, această serie de spectacole online se și intitulează „Opera, la voi acasă”.

În fiecare sâmbătă, la ora consacrată de spectacol, 18.30, veți găsi disponibilă o înregistrare cu unul dintre spectacolele noastre din repertoriu. Veți putea viziona sau revedea  titluri îndrăgite de operă, operetă sau balet și vom fi astfel împreună. Artiștilor și nouă tuturor ne este dor de evenimentele cu care eram obișnuiți, de sala noastră de spectacol, de freamătul publicului care ne urmărea cu fidelitate. Avem speranța că această perioadă de grele încercări va trece repede și ne vom revedea cu toții sănătoși la Opera Brașov!

Seria „Opera, la voi acasă” a fost deschisă săptămâna trecută cu un titlu foarte important de operă din lirica universală – „Il Trovatore” de G. Verdi, iar în această sâmbătă, 28 martie 2020, veți putea urmări spectacolul cu opereta „Liliacul” de J. Strauss, o comedie spumoasă, în regia artistică semnată de Alice Barb.

În distribuţie: Anda Pop – Rosalinda, Cosmin Marcovici (Opera Națională Română Iași) – Eisenstein, Valentina Mărgăraș - Adela, Mihai Irimia – Alfred, Adrian Mărcan – Falke, Asineta Răducan – Prințul Orlovsky, Ștefan Schuller – Blind, Alina Ichim – Ida, Dan Popescu – Frank, Cristian Dicu – Frosch, Marcel Zănescu – Ivan. Invitată special la Balul Prințului Orlovski: soprana Daniela Vlădescu (Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța). „Şoriceii”: Nicoleta Sasu, Valentina Mirică, Melania Condoiu, Miruna Moldoveanu, Dorin Mirea, Adrian Scriminț, Matei Rada. La pupitrul dirijoral se găsește maestrul Traian Ichim, iar regia artistică, versiunea textului, concepţia scenografică, mişcarea scenică și light-design-ul acestui spectacol poartă semnătura lui Alice Barb. Scenografia: Rodica Garștea. Asistent regie: Nermina Damian. Coregrafia „Dansul șoriceilor”: Dorin Coșeriu. Regie scenă: Silvia Papadopoulos", se arată într-un comunicat transmis de Opera Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: