28
Joi, Mar

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

O gravidă diagnosticată pozitiv cu COVID-19 a ajuns la maternitatea din Brașov în noaptea de miercuri spre joi.

"În noaptea de 25/26.03.2020, Spitalul Clinic de Obstretică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov a fost anunțat de un echipaj de pe ambulanță că va sosi o pacientă cu avort în curs și că această pacientă este contact COVID-19.

Ca urmare a anunțului, personalul medical a fost echipat corespunzător, ca pentru un caz confirmat COVID-19, iar pacienta – care era asimptomatică - a fost transportată direct în secția pregătită pentru cazurile COVID-19.

I s-a efectuat un test rapid COVID-19, care a ieșit slab pozitiv. Cazul a fost rezolvat din punct de vedere ginecologic și a fost anunțată Direcția de Sănătate Publică.

Joi, 26.03.2020, dimineața, s-au trimis probele recoltate de la pacientă la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov, pentru a fi prelucrate prin testul Real Time PCR. În după-amiaza aceleiași zile a sosit rezultatul, care este pozitiv. În consecință, pacienta a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Brașov.

Personalul Spitalului Clinic de Obstretică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov nu a fost expus riscului de contaminare, iar cadrele medicale care au interacționat cu pacienta nu sunt considerate contacți.

Dr. Mircea Preda  

Manager al Spitalului Clinic de Obstretică-Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea”, potrivit unui comunicat de presă a instituției medicale.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: