19
Vin, Apr

sursa foto: ARHIVĂ

Eveniment

Un medic din Brașov trage un semnal de alarmă în condițiile în care povestea demisiilor din unitățile medicale are o cu totul altă față.

Medicul Simona Simion explică în amănunt ce s-a întâmplat la Secția din Zărnești a Spitalului de Psihiatrie din Brașov, zilele trecute.

,,Stimate doamne, stimați domni,

Ca urmare a materialului publicat de către dumneavoastră, doresc să vă transmit următoarea luare de poziție cu privire la informațiile, ce v-au fost comunicate de către managerul interimar al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie Brașov, dr. Nicușor-Florin Bîgiu.

Astăzi, în data de 31 martie 2020, dl. dr. Bîgiu m-a contactat telefonic și mi-a comunicat că sunt demisă din funcția de medic coordonator al secției din Zărnești a Spitalului de Psihiatrie. Motivul, care mi-a fost sugerat, a fost numărul mare de demisii din această unitate. Prin prezenta țin să precizez că o singură asistentă și-a înaintat demisia. Eu nu am înaintat un astfel de document și nici nu mi-am exprimat în alt mod intenția de a o face.

În scurtele informații, ce v-au fost transmise de către dl. manager, el precizează că spitalul de Psihiatrie și Neurologie este pregătit să primească un număr de peste 160 de bolnavi de COVID-19. Prin prezenta doresc să subliniez informațiile comunicate de către directorul medical al Spitalului de Neurologie și Psihiatrie, dr. Daniela Marinescu, publicate și de către dvs. Spitalul de Neurologie și Psihiatrie nu dispune de medici specializați în acest tip de afecțiune, dar și mai important, nu dispune de echipamentele necesare pentru acest tip de boală.

În plus, dacă verificați comunicatul Instituției Prefectului din data de 30 martie 2020, cu privire la distribuirea combinezoanelor și a celorlalte materiale de protecție către spitalele din Brașov, veți observa că NICI UN obiect aflat pe lista de inventar nu a fost alocat către Spitalul de Neurologie și Psihiatrie Brașov, despre care dl. manager interimar afirmă că ar fi pregătit pentru primirea pacienților afectați de COVID-19. Cunoscându-mi părerea critică cu privire la lipsa de dotări esențiale, atât pentru protejarea personalului medical, cât și pentru tratarea pacienților, dl. manager interimar dr. Nicușor-Florin Bîgiu a înțeles să îmi solicite demisia și să dezinformeze presa cu privire la numărul de demisii din cadrul secției pe care o conduc.

În încheiere țin să precizez că, deși pandemia COVID-19 aduce cu sine o serie de necunoscute și un grad de risc încă greu de cuantificat, nici eu și nici colegii mei nu dorim să fugim de răspundere sau de datorie. Solicităm însă în mod explicit, ca personalului expus acestui tip de virus să i se pună la dispoziție dotările necesare, disponibile la acest moment. Prin echiparea corespunzătoare nu se salvează numai viețile personalului medical, ci se asigură și continuitatea îngrijirii pacienților și se limitează răspândirea bolii.

Solicit public domnului manager interimar informarea corectă a presei și susținerea adecvată a personalului, ce i se află în subordine, prin solicitarea de echipamente de protecție și prin dotarea adecvată a secțiilor de primire a urgențelor COVID-19. Consider că o situație de criză, cum este aceasta, nu este momentul pentru plata unor polițe sau pentru dezinformarea publicului, ci, dimpotrivă, cere verticalitate și un simț al răspunderii ridicat.

Cu stimă, Dr. Simona Simion”

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: