29
Vin, Mar

Eveniment

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Brașov informează publicul că activitatea de relații cu publicul la ghișeele instituție va fi reluată, începând de luni, 18 mai 2020, fiind însă limitată, până la sfârșitul acestei luni, la intervalul orar 10.00-12.00, în fiecare zi, de luni până vineri.

"Activitatea cu publicul la nivelul ghișeelor pentru eliberarea biletelor gratuite de călătorie interurbană, a legitimațiilor de călătorie urbană, a cardurilor europene pentru dizabilitate, a voucherelor pentru dispozitivele asistive, a rovinietelor, a acordurilor pentru indemnizație sau asistent personal etc se va derula, în perioada 18 mai – 31 mai 2020, cu precădere, prin email sau curier/poștă. În acest sens, sunt instituie proceduri temporare de lucru prin care documentele emise de D.G.A.S.P.C. Brașov (bilete de călătorie, card european pentru dizabilitate, rovinietă, acorduri etc) vor fi transmise destinatarilor, la cerere, prin poștă/curier sau electronic.

Pentru situațiile de urgență care impun deplasarea în afara localităților, așa cum sunt ele prevăzute de punctul 17 alin (3) al Anexei la Hotărârea CNSU nr. 24/14.05.2020, va fi reluată activitatea directă cu beneficiarii la ghișeu, în intervalul orar 10.00 – 13.00, doar cu programare telefonică prealabilă, la numărul 0268.474348, tasta 1, tasta 1. Programarea va stabili cu exactitate ziua și ora la care beneficiarul trebuie să se prezinte la ghișeu, pe str. Apullum nr 3, accesul fiind permis cu cel mult 5 minute înainte de ora programată.

D.G.A.S.P.C. Brașov informează că se reiau și evalurările persoanelor (copii și adulți) în vederea încadrării în grad de handicap, prioritare fiind cazurile a căror certificate de încadrare în grad de handicap au expirat pe perioada stării de urgență (16.03-14.05.2020). Evaluarea se va desfășura, ca de obicei, pe baza unei programări prealabile. Programarea se va face indicând în mod clar ora de  începere a evaluării, durata acesteia și faptul că persoana cu dizabilități va putea fi însoțită de maxim un aparținător.

Toate persoanele care se vor adresa serviciilor D.G.A.S.P.C. Brașov au obligația de a purta mască de protecție, accesul în clădirile instituției făcându-se doar după efectuarea triajului epidemiologic.

Vizitele aparținătorilor, voluntarilor și terților în cadrul centrelor rezidențiale ale D.G.A.S.P.C. Brașov, precum și activitatea centrelor de zi și a celor de recuperare din cadrul instituției rămân suspendate până la sfârșitul lunii. Totodată, se interzic, până la data de 31.05.2020, orice fel de evenimente, cu și pentru beneficiarii instituționalizați, indiferent de locul de desfășurare al acestora, care implică contactul cu persoane din afara centrelor rezidențiale sau contactul acestora cu zone aglomerate (mall, tabere, săli de cinema, săli de evenimente, spectacole, etc).

Precizăm faptul că aceste măsuri sunt temporare și au fost luate în scopul asigurării protecției beneficiarilor și a securității și sănătății angajaților", potrivit unui comunicat de presă a D.G.A.S.P.C. Brașov.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: