24
Mie, Apr

sursă foto: digi24.ro

Eveniment

Șeful Departamentului pentru Situatii de Urgență, Raed Arafat, a declarat vineri seara la Realitatea PLUS că a fost șocat de ce a văzut pe străzi în prima zi de relaxare a măsurilor.

„Ce m-a șocat este ce am văzut în transportul pulblic. Oamenii totuși nu ințeleg și nu respectă măsurile de protecție, și asta e grav. Dacă în transportul în comun nu respecți, atunci când nu te vede nimeni și ești în altă parte cu siguranță nu respecți. În cel puțin trei-patru garnituri de tramvai am văzut oameni fără mască. În tramvai erau 20 de persoane, dacă două persoane aveau masca era foarte bine. Într-o singură garnitură am văzut mai multe persoane cu mască.”

„Nu pot spune ca NU am văzut oameni cu măști (pe stradă - n.red.), am văzut și oameni în vârstă cu măști, și oameni tineri cu măști. Am spus că masca trebuie să fie una din măsurile compensatorii. Din păcate, nu se aplică de populație, și unul din motive este că nu contează, că n- are rost, că oricum nu o sa fie amendați. Nu amenda trebuie să fie cea care-l mână să respecte regulile, ci respectul pentru ceilalți și faptul că dacă nu le respectăm putem îmbolnăvi alte persoane, precum și pe membrii de familie când revenim (acasă - n.red.)”, a comentat Raed Arafat, potrivit Stiripeurse.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: